News

Prețul ciocolatei ar putea crește și mai mult

Mai mulți factori pun presiune de ceva vreme la nivel mondial pe prețul ciocolatei, cauzele fiind multiple, de la seceta și ploile intense de pe continentul african, până la fenomenul El Nino, toate acestea ducând la creșterea semnificativă a prețului materiei prime din care se fabrică acest produs consumat de o lume întreagă.

Astfel, prețul tonei de cacao a crescut imens într-un timp foarte scurt: dacă în luna februarie a acestui an el încă se mai situa la aproape 6000 de dolari pe tonă, în martie a ajuns la peste 9000 de dolari, pentru ca acum să sară de 11.000 de dolari, după cum arată cnbc.

 

Practic, arată publicația citată, acest preț-record arată faptul că valoarea materiei prime din care se fabrică ciocolata s-a triplat în ultimul an, ba chiar mai mult decât atât, în condițiile în care în ultimii ani prețul tonei de cacao se stabilizase undeva la 2500 de dolari pe tonă.

Având în vedere această situație, prin urmare, deși marii producători de dulciuri la nivel global cum ar fi Hershey, Ferrero și Mondelez sunt protejați pentru moment datorită contractelor pe care le au în vigoare, odată ce acestea vor expira, cel mai probabil undeva la orizontul anului 2025, vor trebui să plătească mai mult pentru a fabrica dulciurile, ceea ce, în cele din urmă, se va reflecta în buzunarul cumpărătorilor.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button