News

Truc pentru mucenici delicioși

Pe 9 martie, românii prăznuiesc Sfinții 40 de mucenici de la Sevastia, atunci când se pregătește și desertul cu același nume, care conține nucă și miere. Cei moldovenești se pregătesc din aluat de cozonac, se bagă la cuptor, iar pe deasupra se pune nucă, miere și sirop de zahăr, în timp ce cei muntenești sunt mai mici, se fac dintr-un aluat obișnuit și se lasă la fiert.

După ce aluatul este gata, mucenicii se pun într-o oală cu apă fierbinte, în care se adaugă și zahăr, coajă rasă de lămâie sau portocală și sare.
Se lasă până când sunt gata la foc mic, iar mai apoi se scot. Nuca, esența de rom și scorțișoara se adaugă abia apoi, la două minute distanță după ce au fost fierți și se amestecă.

Pentru un gust delicios, în amestecul în care sunt fierți mucenicii muntenești poate fi adăugat și zahăr vanilat, care se poate adaugă și în aluatul de mucenici moldovenești.

Mucenicii muntenești nu au nevoie să crească, pentru că aluatul este fiert, în schimb ce în cazul celor moldovenești este bine să te asiguri că aluatul va fi pufos, așa că este bine să folosești drojdie proaspătă sau maia.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button