News

Țeapa pe care mulți români o pot lua când își cumpără o mașină second hand

Vânzătorii de mașini second-hand, sau ”samsarii de mașini” așa cum alintați în popor, sunt pe toate gardurile. Nu toți sunt, însă, corecți.

Deseori, o persoană fără experiență poate să cumpere un autoturism cu defecte ascunse, sau cu mai mulți kilometri la bord față de cât arată mașina. La fel de bine pot fi ascunse problemele pe care le are o mașină care a fost inundată.

În aceste condiții, specialiștii ne dau câteva sfaturi pentru a ne asigura că mașina cumpărată este ce ne dorim cu adevărat. Potrivit Playtech, o mașină care a fost inundată ar trebui să fie mult mai ieftină. Samsarii auto nu țin cont de asta și își mint deseori clienții, pentru a obține un preț mai mare.

În acest context, oamenii trebuie să știe cum să recunoască semnele unei mașini iundate, pentru a evita neplăcerile ulterioare și costurile unor reparații nedorite. Așadar, una din tehnicile cele mai frecvente, folosite de vânzătorii de mașini second-hand e curățarea și uscarea extrem de atentă a interiorului.

Sunt spălate atent covorașele, scaunele și tapițeria, pentru a scăpa de mirosul de mucegai sau de urmele de apă. De asemenea, pot fi folosite odorizante puternice care ascund mirosurile neplăcute. Pe lângă asta, samsarii auto pot să înlocuiască componentele electrice și electronice afectate de apă, însă se folosesc și de multe trucuri cu efect temporar.

De exemplu, becurile din tabloul de bord care indică probleme de sistem pot fi deconectate pentru a evita apariția erorilor vizibile. La fel de bine pot fi reparate superficial, pentru că acestea se vor strica după ce mașina este folosită o scurtă perioadă de vreme.

Cu siguranță vânzătorii rău intenționași nu vor menționa în istoricul mașinii aceste incidente legate de inundații, astfel că informațiile nu vor ajunge în rapoartele publice de verificare a vehiculelor. Așadar, pentru a ne feri de aceste situații trebuie să fim atenți la miros.

Oricând simțim un miros neplăcut sau persistent de umezeală sau mucegai, trebuie să ne punem mari semne de întrebare. Al doilea pas ar fi să inspectăm atent toate componentele electrice și să identificăm situații precum ferestre electrice care nu funcționează cum ar trebui, sisteme de iluminat intermitent sau erori la sistemul mașinii.

Este clar, un scurtcircuit cauzat de apă poate fi dat în vileag cu puțină atenție. Totodată, este important să căutăm urme de rugină sau decolorări neobișnuite sub scaune, pe șuruburi sau pe marginile compartimentului motorului.

Este clar, un scurtcircuit cauzat de apă poate fi dat în vileag cu puțină atenție. Totodată, este important să căutăm urme de rugină sau decolorări neobișnuite sub scaune, pe șuruburi sau pe marginile compartimentului motorului.

 

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button