Societate

Stare de alertă la Novaci și Mușetești. Ce spune prefectul de Gorj

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, vineri, declararea stării de urgenţă în oraşul Novaci şi comuna Muşeteşti, după ce au apărut probleme cu firma de salubritate.

Un oraș și cinci comune din județul Gorj au rămas fără firmă de salubritate. Este vorba despre orașul Novaci și comunele Mușetești, Dragotești, Ciuperceni, Slivilești și Padeș.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, vineri, declararea stării de urgenţă în oraşul Novaci şi comuna Muşeteşti.

S-a ajuns în această situație după ce firma de salubritate cu care aveau contract a intrat în vizorul oamenilor legii după ce s-a descoperit că, în loc să recicleze deșeurile, le ardea sau le îngropa. Prefectul de Gorj, Virgil Drăgușin, spune că primăriile din cele 6 localități trebuie, acum, să-și găsească alt operator de salubritate.

“Agentul economic operator de salubritate care-și desfășura activitatea pe aria de competență a 6 unități administrativ-teritoriale din județul Gorj, din motive care-i aparțin în exclusivitate, nu a mai ridicat deșeurile menajere din aceste localități. Este vorba despre localitățile Padeș, Ciuperceni, Dragotești, Slivilești, Mușetești și Novaci. Având în vedere situația în care ne aflăm și perioada cu temperaturi foarte ridicate și pentru a evita situații de risc epidemiologic în localitățile respective, cel puțin comitetele locale pentru situații de urgență din Novaci și Mușetești au solicitat Instituției Prefectului Și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență acordul pentru a declara stare de alertă, astfel încât să poată încheia un contract cu un alt operator pe o perioadă de 30 de zile.

În acest sens, orașul Novaci și comuna Mușetești, în data de 28 iunie, au solicitat acest acord, am convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, unde s-a aprobat solicitarea celor două comitete locale. Această stare de alertă dă posibilitatea unităților administrativ-teritoriale din cele două localități să încheie contracte cu un alt operator de salubritate astfel încât să evităm riscul epidemiologic din cele două localități. În condițiile în care celelalte 4 localități vor solicita același lucru, voi supune aprobării Comitetului Județean și, evident, vom proceda în mod similar. Sigur, soluțiile sunt la îndemâna fiecărei unități administrativ-teritoriale de a încheia contracte cu operator de salubritate care dau dovadă de seriozitate și care nu generează asemenea riscuri ulterioare pe care le-a generat acest operator din județul Mehedinți”, a precizat Virgil Drăgușin.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button