Șef din CE Oltenia: În curând, o să cerem drept de servitute la compania OMV
Laurențiu Ciurel, directorul Sucursalei Electrocentrale Rovinari, afirmă că, în curând, minerii și energeticienii vor ajunge să ceară drept de servitute la compania OMV.
OMV Petrom a început demersurile pentru realizarea parcurilor fotovoltaice prevăzute în planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.
Compania a demarat procedura pentru a intra în posesia terenului pe care se va afla cablul ce va evacua în sistem energia produsă de parcul fotovoltaic din zona Rovinari.
Directorul SE Rovinari, Laurențiu Ciurel, afirmă că, în curând, minerii și energeticienii vor ajunge să ceară drept de servitute la compania OMV.
“În curând, o să cerem cale de servitute la OMV să putem intra în termocentrală, pentru câteva săptămâni sau luni. Deocamdată, demarează hârtii pregătitoare, în sensul că intră, până la urmă, în posesia pământului prin care va trece cablul prin care se va evacua puterea din sistem, bineînțeles, din stațiile noastre, pentru care nimeni n-a plătit nimic. Iar cablul ăsta va fi rupt așa o bucățică de o jumătate de metru, vor fi câțiva metri cu gard, cu proprietate, care taie termocentrala de drumul național. Nu știu cum vom face. Am văzut și eu hârtiile cu cadastre și ce trebuie făcut. Așa că ce să mai vorbim de cărbune? Cărbunele e deja la timpul trecut, după 2026. E doar o chestie electorală acum, care va mai ține două luni. Uitați-vă la programul Iohannis, că am semnalat de acum 10 ani, are 2 rânduri despre cărbune, că scrie că trebuie închis și înlocuit cu energie regenerabilă. Păi se închide, nu știu de ce ne mai mirăm. Este deranjant că-l văd pe domnul ministru că se vaită că occidentalii ăia răi nu ne dau și nouă energie ieftină din sudul și din nordul Europei, nu ajunge în est, că nu o lasă austriecii și slovacii să treacă. Îi amintesc domnului ministru că, în 2014 și 2015, România și Bulgaria aveau cea mai ieftină energie din Europa și toată lumea ne întreba de ce se întâmplă asta, că nu e corect, să liberalizăm. Nu s-a schimbat nimic de atunci, doar în faptul că a dispărut cărbunele”, spune Laurențiu Ciurel.