Schimbare uriașă pe piața panourilor fotovoltaice
Ce se întâmplă pe piața panourilor fotovoltaice după ce s-a anunțat că cele care se află pe case pot fi înlocuite. Cum se pot schimba.
S-a descoperit o metodă inedită pentru a se genera energie solară după ce celulele solare s-au transformat într-o alternativă flexibilă, capabilă să producă energie în orice spațiu disponibil.
O soluție profitabilă pentru a genera energie solară fără a fi nevoie de panouri solare pe acoperișurile și fațadele clădirilor a fost găsită de o companie franceză. Descoperirea se referă la garduri fotoelectrice inovatoare, după cum scrie ecoticias.com
În trecut, compania francezilor s-au mai ocupat cu producția de mobilier de exterior din aluminiu, dar acum are în pregătire generatoare solare mari care sunt în formă de gard – Plug & Play.
De asemenea, dispozitivul pe care îl pregătesc francezii va ajuta la producerea de energie verde. Se pare că este construit cu un sistem care să nu cheltuiască bani pentru instalarea lui pe acoperiș sau pe fațada casei.
Este prevăzut cu un design simplu, iar practic prin centrala solară se poate realiza o dublă funcție și anume aceea de a îngrădi și de a produce energie electrică.
Cu funcționează noul dispozitiv
Generarea de energie a dispozitivului este realizată printr-o mare structură compusă din șase panouri, capabile să producă aproximativ 2 kWh. Această cantitate este suficientă pentru a alimenta anumite aparate, pentru a scădea facturile de electricitate și pentru a contribui în mod semnificativ la reducerea emisiilor de carbon din domeniul energetic.
O echipă de cercetători din Hong Kong a utilizat un „material revoluționar” care face ca celulele solare să fie de 60 de ori mai eficiente. După peste 1.500 de ore de funcționare, au obținut o rată de conversie de 20,1% cu ajutorul acestui nou tip de celule fotovoltaice.
Totodată, un tratament molecular inovator a fost esențial în acest proces. Specialiștii sunt de părere că acesta ar putea accelera adoptarea pe scară largă a panourilor solare de tip perovskit, conform ecoticias.ro.
Nu în ultimul rând, de-a lungul timpului, tehnologia panourilor solare a evoluat semnificativ, de la primele dispozitive construite din aur și seleniu, la cele moderne pe bază de perovskit, care ating o eficiență de 30%. În panourile solare actuale, acest material nou atinge performanțe record, datorită unui tratament chimic inovator care îmbunătățește considerabil eficiența energetică.