Roabă cu deșeuri, motiv de dispute între Tudor și Popa
Modul în care societatea Polaris colectează deșeurile de pe raza județului Gorj a creat o dispută între Cristi Tudor, angajat al Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu, și Luis Popa, directorul Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare din cadrul Consiliului Județean Gorj.
Cristi Tudor a povestit, pe pagina de socializare, experienţa pe care a avut-o cu societatea Polaris în momentul în care a scos la poartă o cutie cu încălțăminte uzată, cartoane și genți, pe care le considera reciclabile. Angajații firmei respective au refuzat să o ridice. După cele întâmplate, Cristi Tudor l-a sunat pe directorul Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare din cadrul Consiliului Județean Gorj, Luis Popa, pentru a cere explicații. Acesta i-ar fi răspuns că Polaris nu ridică astfel de deșeuri, pentru că nu are ce face cu ele. “Este ultima modă de pantofi, sunt eco și se pot mânca, pentru că asta mi-au spus cei de la operatorul de salubritate, că se pot arunca la deșeuri menajere. Acum îmi înțeleg câinii de ce îmi iau pantofii mereu. Pentru că sunt comestibili. Ca să știți, să nu vă mai certați câinii, când vă iau pantofii. Am avut șoc, în această dimineață, când am scos deșeul reciclabil, teoretic, am ales tot, peturi, ca un om civilizat, l-am scos la poartă și nu l-au luat. Când i-am întrebat, au spus că nu, pentru că acestea sunt deșeuri menajere, nu se pun la reciclabile. Am sunat la direcția care se ocupă cu acest serviciu din cadrul Consiliului Județean și, la fel mi s-a spus, să le arunc în tomberonul cu deșeuri menajere. Sincer, am înțeles de ce avem atât gunoi pe marginea drumului și în păduri aruncat, pentru că atât s-a putut”, spune angajatul SDN Târgu-Jiu.
Reacția lui Luis Popa.
Luis Popa susține că problema ridicată de Cristi Tudor va fi rezolvată pe viitor. Directorul Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare din cadrul Consiliului Județean Gorj afirmă că urmează să fie construite trei centre de aport voluntar, inclusiv în Târgu-Jiu. După înființarea acestor centre, vor putea fi duse acolo resturile din construcții sau hainele și încălțările vechi. „Am văzut că, de multe ori, operatorii de salubrizare vin la poartă și refuză să ridice aceste resturi din construcții, până la urmă, le vom folosi la construcții. În această perioadă, la nivel național, se vor construi anumite centre de aport voluntar. Inclusiv în Gorj se vor face astfel de centre în 3 localități, printre care și Târgu-Jiu. Și în momentul în care aceste centre vor fi finalizate, cei care vor dărâma ceva prin casă, vor avea astfel de resturi, le vor putea duce către aceste centre de aport voluntar. Este o categorie mai aparte a deșeurilor care, în momentul de față, nu are o rezolvare pentru cei care vor să scape de ele. Inclusiv resturile de haine le vor putea duce la aceste centre de aport voluntar”, a conchis Luis Popa.