Produsul care dispare din magazine!
Supermarketurile abundă de alimente din toate colțurile lumii, însă unul dintre acestea are mari șanse mari să nu se mai găsească pe rafturi în perioada următoare. Experții vin cu un avertisment în această privință.
Mai exact, orezul koshihikari, utilizat de numeroase persoane pentru sushi, s-ar putea să nu mai fie la vânzare. Din păcate, acest lucru are loc din cauza schimbărilor climaterice din Japonia, țară care s-a confruntat cu temperaturi foarte mari în ultima vreme.
Acest produs cu bobul scurt este foarte apreciat datorită aspectului său, fiind cultivat în regiunea Ibaraki din nordul Japoniei. Fermierii nu folosesc deloc pesticide, în țara noastră găsindu-se la suma de aproximativ 30 de lei.
Banii aceștia se achită pentru o pungă cu o greutate de 500 de grame. În momentul de față, cercetătorii din Prefectura Niigata lucrează pentru a obține un hibrid de orez rezistent la căldură. Oamenii de știință se folosesc de ADN-ul altor soiuri de orez.
Potrivit publicației Agrarszektor, specialiștii susțin că există și pericolul lipsei de forță de muncă în agricultură. În prezent, agricultorii încearcă să limiteze mărfurile străine de pe piață cu tarife de protecție, însă japonezii au început să facă presiuni asupra Guvernului.
Oamenii se așteaptă ca autoritățile să distribuie produsul din rezerva strategică a țării la aprovizionarea cu acest produs. Soiul de orez, special pentru sushi, este cel mai bine vândut în magazinele japoneze în ultimii 40 de ani.