News

Recomandările medicilor pe timp de caniculă

Pentru prevenirea apariţiei efectelor negative ale temperaturilor ridicate asupra sănătăţii:

⁕ Evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18;

⁕ Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise;

⁕ Beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele

Pe caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute;

⁕ Nu consumaţi alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi

Diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;

⁕ Evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase);

⁕ Consumaţi fructe şi legume proaspete ce au un conținut ridicat de apă, precum, pepenele galben, roşu, prunele, castraveţii și roşiile;

⁕ Reglați aparatul de aer condiţionat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală;

⁕ Nu utilizați ventilatoare dacă temperatura aerului depăşeşte 32 de grade Celsius;

⁕ Ţineţi ferestrele închise în perioada în care temperatura exterioară este superioară celei din locuinţă;

⁕ Evitaţi activitaţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit, construcții, etc).

 

 

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button