Planta pe care mulți o adoră s-o mănânce a ajuns mai scumpă decât carnea de pui
Planta pe care românii adoră să o mănânce, dar care costă mai mult decât carnea de pui. Trebuie să achiți 20 lei pe un kilogram.
Ni se spune zilnic de către specialiști să mâncăm fructe și legume, dar mai ales pe acestea din urmă, fiindcă sunt bogate în nutrienți. Însă, ce este de făcut în situația în care nu-ți permiți să cumperi una dintre legume, deoarece este mai scumpă chiar și decât carnea de pui?
În serele agricultorilor români, dar și în piețe și în supermarketuri se găsesc deja toate ingredientele unei salate verde de vară, compusă din: ceapă vede, frunză de ceapă verde, mărar sau spanac. Însă, chiar dacă sunt sănătoase, unii români se uită de două sau mai multe ori la costurile lor.
Producătorii, între timp, sunt încântați de recoltele care le-au ”înflorit” până acum.”A fost mai repede anul asta. Am pus ceapă, usturoi, spanac, salată, urmează ridichile, morcovii semănaţi. Pun balegărm unde facem căldura am semănat deja răsadurile pentru a doua recoltă.
Preţurile au rămas la fel, nu putem mai mult să cerem, omul nu are de unde că mai întâi îşi plateste facturile şi apoi ce rămâne îşi ia de mâncare”, a declarat pentru Obervator Claudiu Buciuam, producător.
De cum pleacă din gospodăriile producătorilor, fructele și legumele ajung să aibă prețuri de două sau chiar și de trei ori mai mult, în piețe și în supermarketuri. De exemplu, un kilogram de spanac valorează până la 20 de lei acum. Prețul este mai mare chiar și decât carnea de pui. Spre exemplu într-un supermarket o caserolă de aripi de pui costă 16 lei, una de pulpe superioare cu os și piele costă 18 lei, o pulpă de pui cu os și piele 14, 39 lei, iar o caserolă de 500 de grame cu carne tocată de pui are un preț de 10, 49 lei.