News

Otrava de pe grătarul tău! Ce conțin, de fapt, micii

În mod normal, un mic ar trebui să conțină carne, sare și condimente. Ei bine, asta nu se întâmplă și în România, țară în care de multe ori, producătorii folosesc înlocuitori proteici, precum soia sau emulsie de șorici.

Ce conțin, de fapt, micii

„Micul corect trebuie să fie făcut din sută la sută carne, nu din înlocuitori proteici cum ar fi soia şi emulsie de şorici. De exemplu, micul nostru conţine 40 la sută carne de porc, 30 la sută carne de vită, 15 la sută slănină şi 15 la sută carne de oaie, care e foarte importantă pentru textură şi gust”, spune Marius Chiru, manager restaurant.

Din păcate, nu toți micii sunt corect preparați, deși gustul lor este unul bun. Într-un experiment marca Observator, s-a luat carne deja preparată din trei locuri diferite, de la piață și de la retaileri, și au dus-o la laborator. Așa s-a aflat adevărul.

„Sunt germeni vii în produs, de ordinul zecilor de milioane într-un singur gram. Avem câteva sute de Escherichia coli. E.coli este de obicei provenită din lipsa de igienă. Pot proveni din apa uzată din secţie, de pe mâinile angajaţilor care nu s-au spălat pe mâini”, explică Alexandru Cîrîc, director ICA.

Mai mult, infecția cu E.coli este periculoasă, cu simptome extrem de neplăcute.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button