Mesaj pentru românii care au polițe RCA la Euroins
Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a făcut un anunț care îi vizează pe românii care au poliție de asigurare RCA la Euroins.
FGA anunță că, începând de mâine, 18 mai 2023, va începe plata primelor 1.004 cereri de plată către creditorii de asigurări ai Euroins SA.
Potrivit FGA, primele plăți însumează 658.562 de lei.
Până marți, 16 mai, FGA a recepționat un număr de 71.774 cereri de plată, pentru Euroins SA. Dintre acestea, FGA a înregistrat: 38.492.
Ce spune FGA:
„Conform prevederilor legale, astăzi, 17 Mai 2023, se împlinește termenul legal de 60 de zile, de la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei de ridicare a autorizației de funcționare, în cazul Societății Euroins Asigurare-Reasigurare SA. Prin urmare, FGA poate proceda la plata creanțelor de asigurări cuvenite creditorilor de asigurări ai acestui asigurător.
FGA a aprobat o primă tranșă de 1004 cereri de plată –Restituiri primă-Anexa 9, pentru creditorii de asigurări ai Euroins SA, urmând ca plățile efective să fie efectuate în cursul zilei de joi, 18 Mai 2023. Primele plăți însumează 658.562 lei.
Achitarea creanțelor de asigurări va continua pe măsură ce FGA va analiza și aviza la plată cererile creditorilor de asigurări ai Euroins SA, înregistrate la Fond, în paralel cu activitatea de avizare/plată a cererilor de plată înregistrate pentru alți asigurători în faliment.
Fondul a procedat, conform legislației, la preluarea evidențelor complete ale dosarelor de daună precum și a evidențelor tehnico-operative și contabile de la asigurător, pentru a putea analiza cererile de plată înregistrate la Fond. Procesul a fost unul de îndelungat, având în vedere dimensiunea companiei și a bazelor de date deținute de aceasta”, a transmis Fondul de Garantare a Asiguraților.
FGA analizează Cererile de plată, pe următoarele categorii:
- cereri de plată formulate în temeiul dosarelor de daună aferente daunelor materiale, deschise de FGA sau Euroins SA;
- cereri de restituire prime;
- cereri de plată formulate pentru vătămări corporale sau decese;
- cereri de plată formulate în temeiul unor sentințe judecătorești definitive.
*Menționăm faptul că, fluxurile de instrumentare sunt diferite pentru fiecare dintre aceste categorii, luând în considerare prevederile legale aferente.
Sursa: bugetul.ro