LIDL îți dă bani pentru ambalajele de sticlă, PET și doze de aluminiu
Câteva aspecte foarte importante trebuie reținute și respectate, înainte de a duce reciclabilele la automatele de reciclare din magazinele Lidl România: Toate recipientele trebuie să fie curate, atât la interior cât și la exterior. Fără urme de mâncare sau băuturi, fără uleiuri sau substanțe care pot strica mașinăria.
În cazul borcanelor de bulion, zacuscă, muștar etc. după golire, nu lăsați să se usuce urmele rămase, umpleți imediat cu apă până la jumătate, agitați bine câteva secunde, goliți și repetați de 2-3 ori procesul de clătire. Dacă tot rămân urme pe gulerul recipientului (de obicei la bulion și muștar se întâmplă acest lucru), îndepărtați-le cu degetele sub jetul de apă. Apoi lăsați-le să se scurgă bine și sunt gata de dus la automatele de reciclare. Dacă se respectă aceste recomandări, toate recipientele vor fi acceptate și implicit reciclate.
Îndepărtați toate capacele metalice sau din plastic de la borcane (nu și cele din plastic de la PET-uri), acestea trebuie colectate separat și duse în locuri special amenajate sau puse în pubela galbenă sau în sacii galbeni, dacă operatorul de salubritate colectează reciclabile de la dvs. în acest mod.
Îndepărtați sforile sau etichetele suplimentare care sunt agățate de gulerele borcanelor sau sticlelor la unele mărci de zacuscă, salată de vinete, fasole sau băuturi.
Încercați să mențineți dozele și PET-urile în forma inițială, dacă le îndoiți s-ar putea ca automatele de reciclare să nu le poată scana corect și să fie refuzate.