Societate

La un pas de tragedie. A făcut atac de cord după ce i-a fost anulată decizia de pensionare

Un fost pompier care a lucrat la Termocentrala Rovinari din cadrul Complexului Energetic Oltenia a făcut atac de cord după ce Casa de Pensii Gorj i-a anulat decizia de pensionare.

Trei foști pompieri care au lucrat la Termocentrala Rovinari au trecut printr-o situație revoltătoare în ultimele două luni.

Funcționarii Casei de Pensii le-au anulat deciziile de pensionare pe Legea nr.197/2021 după ce au încasat pensie 8-9 luni. Acum, oamenii sunt obligați să returneze banii la stat.

Potrivit președintelui Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, unul dintre ei a făcut atac de cord, când a primit decizia de anulare.

“Am pichetat Casa de Pensii. Doamna directoare n-a binevoit să rămână în unitate, a plecat la București, ne-a invitat la discuții juristul și nu am acceptat să stăm de vorbă, fiind foarte supărat pe ei pentru faptul că, în ultimele 2 luni, au anulat 3 decizii de pensionare ale unor energeticieni de la Termocentrala Rovinari. Gândiți-vă, 3 oameni care au ieșit la pensie, după 9 luni, să le anulezi decizia de pensionare și să le spui să meargă înapoi la serviciu sau să restituie sumele de bani din pensia pe care trebuiau să o primească. Unul dintre ei, Pârvu, a făcut atac de cord și a fost internat în spital și pentru acest lucru atenționez Casele de Pensii că le vom da în judecată pentru faptul că au pus în pericol viața acestui om, care și acum este în tratament și internat în spital. Iar la celelalte două cazuri, gândiți-vă că oricine ar fi în această postură, să primeşti o dispoziție de la Casa de Pensii de anulare a pensiei de drept, deja depășesc măsura”, afirmă liderul FNM.

„Pompierii merită să fie încadrați la condiții speciale”.

Constantin Crețan consideră că și pompierii care lucrează în Complexul Energetic Oltenia ar trebui să fie încadrați la condiții speciale de muncă pentru a beneficia de reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare.

„Oamenii au lucrat la Termocentrala Rovinari. Eu am lucrat în sistem și am fost direct în structura termocentralei și respectiv a mineritului, eu am lucrat la Tismana 1. Acești oameni care au fost la mentenanță la Pompieri, rareori au mers la stingeri de incendii în comunități, dacă s-a cerut ajutorul minerilor și energeticienilor cu formațiunile noastre, dar ei au stins incendii în grupurile energetice, în benzile de transport din termocentrală, benzile de transport din cariere. Deci, era singura formațiune de pompieri care intra în carieră și intervenea la tot ce era nevoie, incendiu, specializați pe așa ceva. Sau pe circuitele noastre unde aveam niște motoare de mare putere care antrenează transportoarele de covor de bandă, aveam rezistențe cu lichid pe care din când în când îl schimbau doar pompierii. Deci, ei interveneau în instalațiile noastre electrice pentru completarea acelui lichid. De asemenea, când intra în reparații un excavator de 1400, care este un utilaj imens de peste 2200 de tone, ei primeau sarcina de a curăți acest utilaj de sus până jos, are 38 de metri înălţime, ei lucrau pentru revopsire și reparațiile care urmau să se facă”, a adăugat sindicalistul.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button