Investiție de 30 de milioane de euro la Târgu-Cărbunești. Se vor crea noi locuri de muncă
Soceram se pregătește să înceapă lucrările pentru realizarea unei fabrici de BCA la Târgu-Cărbunești. Anunțul oficial va fi făcut, însă, de reprezentanții societății la începutul lunii viitoare.
Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a discutat, săptămâna trecută, cu președintele Grupului Soceram, Mihai Anastasescu, despre investiția în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro în fabrica de la Târgu-Cărbunești. Primarul Dănuț Birău anunță că primăria le poate aloca suprafețe de teren tinerilor care vor să lucreze la fabrica de BCA în satul Cojani pentru a-și construi locuințe. “Va avea loc, cel mai probabil, pe 2 noiembrie. Săptămâna trecută, președintele grupului Soceram, domnul Mihai Anastasescu, a făcut o vizită în Gorj, a avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean, domnul Cosmin Popescu, și cu mine și am stabilit să aibă loc o lansare oficială a proiectului la Cojani. S-au contractat deja și echipamentele din Germania pentru viitoarea fabrică. Toată investiția se ridică undeva la 30 de milioane de euro și, zic eu, că va fi un lucru extraordinar pentru partea asta noastră, pentru că, sper eu, va dezvolta și pe orizontală alte afaceri, pe lângă faptul că va crea locuri de muncă pentru oameni. Domnul președinte zicea că s-ar axa în mod special pe familii tinere, pe care să le menținem în țară. Noi avem la Cojani niște loturi pe care putem să le dăm pentru tineri, să le dăm acel pământ în folosință gratuită pentru a putea să-și ridice construcții”, spune edilul.
Forța de muncă din Gorj, atractivă pentru investitor.
Primarul orașului Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, spune că Soceram a ales să investească la Gorj, pentru că în județ există forță de muncă. “Din fericire, Soceramul este proprietar pe aceste 10 hectare de pământ, le-a cumpărat acum 14 ani, când voiau să facă prima data investiția. A fost o nebunie, atunci, că unii voiau să pască vaci pe acolo și nu să se facă fabrici. S-au dat în judecată. Cum la noi durează procesele foarte mult, oamenii și-au luat echipamentele și au făcut fabrica undeva în Moldova. Și, acum, au nevoie de o nouă unitate de producție, pentru că e o cerere foarte mare, au zis că au comenzi foarte mari, mai ales din partea asta de Est. Domnul președinte de la Soceram zicea că majoritatea investitorilor, acum, nu mai pot să meargă spre partea de Timiș, Arad, Alba, pentru că acolo deja piața forței de muncă este suprasaturată și, atunci, dumnealor ar putea să fie un exemplu pentru alte societăți”, a conchis primarul.