Politică

Ia în calcul o candidatură la Primăria Târgu-Jiu sau președinția CJ Gorj

Fostul inspector școlar general, Ion Ișfan, ia în calcul o candidatură la Primăria Târgu-Jiu sau președinția Consiliului Județean Gorj, în alegerile din 9 iunie.

Ion Ișfan susține că vrea să candideze la Primăria Târgu-Jiu sau președinția Consiliului Județean Gorj din cauză că “legea este călcată în picioare” de politicienii care conduc, în prezent, municipiul și județul.

“Nu aveam de gând, nu mă interesa atât de mult să candidez la primăria municipiului Târgu-Jiu sau la președinția Consiliului Județean, dar ultimele întâmplări, faptul că legea este călcată în picioare, că unora li se încalcă pe față drepturile de cei care, astăzi, conduc destinele orașului Târgu-Jiu și județului Gorj, mă determină din ce în ce mai mult să iau în calcul o eventuală candidatură la una dintre cele două funcții de mare responsabilitate pentru județul Gorj. Noi avem ceva discuții, Pro România are discuții la nivel național, s-ar putea ca, zilele următoare, să avem o alianță pe care eu mi-o doresc din ianuarie 2021. Sper să se întâmple săptămâna asta și să fiu candidatul Pro România sau alianței care se formează la una dintre cele două funcții, pentru că, altfel, pe ordonanța de urgență pe care am văzut-o în dezbatere publică, dacă schimbi partidul, pierzi mandatul de consilier județean. Am văzut că doar primarii și președinții de consilii județene pot să schimbe partidul. Eu îmi doresc din suflet că nu numai președinții de consilii județene și primarii să poată să schimbe partidul fără să piardă mandatul, ci și consilierii locali și consilierii județeni, pentru că, practic, rezultatele votului din 9 iunie vor intra în vigoare după finalizarea mandatelor actuale de primari și de președinți de consilii județene și de consilieri locali și județeni”, spune fostul șef al educației gorjene.

Ce nemulțumiri are.

Ion Ișfan este nemulțumit că șefii județului nu au prins în bugetul pe acest an și amendamentul său prin care a cerut cazare și masă gratuite pentru elevii din internate, deși a fost votat de 13 consilieri județeni, 11 fiind împotrivă.

“Conform Legii Educației Naționale, art. 83, alin. 14, în vigoare, în momentul de față, elevii care locuiesc la internat și mănâncă la cantina unității de învățământ trebuie să primească aceste servicii gratuite. Am inițiat un amendament conform legii la proiectul de buget al Consiliului Județean Gorj. Acest amendament a fost supus dezbaterii plenului consiliului județean, a fost trecut pe ordinea de zi, a fost votat de 13 consilieri județeni, 11 au fost împotrivă, dar, din păcate, pentru copiii care locuiesc la internat și mănâncă la cantină, nu știu din ce motive, nu a fost introdus în proiectul de buget și nu a fost votat odată cu bugetul. Nici în momentul de față, cu toate că la vot, în plenul ședinței consiliului județean a trecut acest amendament, copiii nu beneficiază de cazare și masă gratuite, conform Legii Educației Naționale. Mi s-a spus că nu știu ce direcție de specialitate din Consiliul Județean a făcut nu știu ce referat și că nu se aplică, dar am înțeles că se poartă discuții, se fac calcule și că la prima rectificare bugetară, ar trebui să treacă. Ni se spune mereu că nu consiliul județean trebuie să plătească, plata trebuie s-o facă unitățile administrativ-teritoriale, adică primăriile pe raza cărora funcționează internatele și cantinele școlare”, a adăugat fostul inspector școlar general.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button