Societate

Filiala de lignit. Primar: Se marșează pe ideea ca cei 1800 de angajați să aibă continuitate

Primarul comunei Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, susține că înființarea Filialei de lignit la CE Oltenia va însemna și salvarea celor 1800 de noi angajați încadrați anul trecut pe perioadă determinată.

Adunarea Generală a Acționarilor  CE Oltenia va vota, la începutul lunii august, înființarea Filialei de lignit. Primarul Liviu Cotojman, vicepreședinte al PNL Gorj, afirmă că despre realizarea acestei noi structuri a auzit prima dată anul trecut. Edilul susține că înființarea Filialei de lignit la CE Oltenia va însemna și salvarea celor 1800 de noi angajați încadrați anul trecut pe perioadă determinată.  “Știam de această discuție de un an. Auzisem la un moment dat din întâmplare cine va conduce, ce va face, roluri, atribuții. Nu se știe cine va conduce, așa se discuta atunci, dacă se înființează, cine preia, dacă preia directorul de la Minprest, chestiuni de astea, dar nu știam cu certitudine că, într-un final, chiar va fi una dintre variante care va funcționa în cadrul CEO. E clar că vine o schimbare. Că e bună sau rea, vom vedea ulterior ce se va întâmpla și care e scopul. Din ce am înțeles, se marșează mult pe ideea ca cei 1800 de angajați care au contractele prelungite până în decembrie să se regăsească oarecum cu o continuitate. După 1 ianuarie, să fie una din variantele pentru a avea contractele pe perioadă nedeterminată. Acum, cei de la CEO știu cel mai bine, iar managerul ar trebui întrebat, să vină cu explicații cât mai concludente”, spune liderul liberal.

„Sunt 1800 de angajați pe care nu poți să-i dai pe poartă afară mâine”.

Administrația Complexului Energetic Oltenia a prelungit la data de 1 iulie cu încă 6 luni contractele celor 1800 de noi angajați. Liviu Cotojman spune că șefii CEO trebuie să găsească soluții pentru ca acești oameni să rămână și de la anul în cadrul companiei. „Eu n-aș vrea să privim lucrurile ca pe o chestie experimentală. Trebuie gândită bine. Dacă pun în practică, trebuie să aibă soluția aia de care are nevoie CEO și resursa umană care lucrează în cadrul complexului. Sunt 1800 de angajați, pe care nu poți să-i dai pe poartă afară mâine, poimâine și să-și piardă locurile de muncă, pentru că și ei și-au investit viitorul. Adică, au rămas în cadrul complexului în ideea și sperând că vor avea contractele prelungite, pentru că, altfel, puteau să-și găsească alt job. De asta, CEO trebuie să fie responsabil și de viața lor. E normal să apară și răutățile  și pozițiile critice. Sunt firești, normale, pentru că prin critică scoți în evidență anumite dedesubturi și poți să le îndrepți în timp util. Nu se pune problema  să fie făcută această filială pentru a se renunța definitiv la cărbune, sunt chestiuni de strategie pentru continuitatea CEO”, a conchis primarul.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button