Eduard din Motru are o poveste de viață parcă desprinsă din filme. Și-a pierdut fratele și mama, a consumat droguri și era cât pe ce să ajungă la închisoare
Eduard Mezinca s-a născut și a copilărit la Motru, iar povestea sa de viață este desprinsă parcă dintr-un film.
Bărbatul în vârstă de 37 ani, este ajutor bucătar și locuiește acum în Timișoara. Tânărul are o poveste impresionantă de viață. Tatăl este singurul care a mai rămas în viață. Fratele i-a murit când avea 5 ani, într-un accident cu o mașină de karting, iar mama s-a stins în 2009, răpusă de cancer. Din cauza traumelor, atât Eduard cât și tatăl lui au căzut în patima băuturii, scrie fanatik.ro.
Eduard și-a prezentat povestea în cadrul concursului MasterChef 2024. Acesta a fost plecat în străinătate, unde făcea într-adevăr și practică de bucătărie, dar anturajele au început să îi dicteze viața și era cât pe ce să comită niște lucruri groaznice.
„După ce am termiat liceul am plecat în Italia. Niște prieteni de-ai mei au zis că mergem la muncă, dar de fapt m-au chemat și zic eu am făcut o prostie, am cărat țigări pentru albanezi. Era atunci și acum la fel de ilegal după care am plecat în Grecia la muncă. Am vrut să fiu cinstit, dar nu a fost așa pentru că cine ne-a adus în Grecia și-a cam bătut joc de noi și a trebuit mai mult să fur decât să muncesc. Am furat biciclete și le vindeam că nu aveam bani să trăiesc. Apoi am plecat îîn Spania unde am stat doi ani de zile și am lucrat într-un abator. M-am anturat cu niște băieți care vindeau droguri, am și consumat, le-am încercat pe toate, iar după doi ani de zile am zis că numai vreau să stau și un românaș a zis că hai să facem ceva. S-a dus a cumpărat de la farmacie aspirină, a pisat-o, am ambalat-o frumos și am mers jumătate de oră într-o discotecă și am vândut tot și așa am plecat în România”, a spus tânărul în cadrul emisiunii MasterChef.
Acum însă, Eduard a reușit, cu ajutorul soției, să meargă pe un făgaș bun. A descoperit bucătăria și a fost plecat de multe ori, de-a lungul timpului, să facă practică atât în țară, cât și în străinătate.
Acum este ajutor de bucătar într-un restaurant din Timișoara.