Societate

Director din CE Oltenia, despre scorul PSD și PNL la parlamentare: Credeam că vor fi pedepsiți mult mai grav la vot

Directorul Sucursalei Electrocentrale Rovinari, Laurențiu Ciurel, afirmă că a fost surprins de numărul mare de voturi luat de PSD și PNL în Gorj, la alegerile parlamentare.

PSD a fost votat la parlamentare de circa 33% dintre gorjenii prezenți la urne. PNL abia a luat 10%. Directorul Termocentralei Rovinari, Laurențiu Ciurel, se aștepta ca cele două formațiuni politice să fie taxate și mai dur la vot, având în vedere că ambele partide au votat legi de închidere a mineritului.

 “În Gorj, nu m-a surprins votul AUR, m-a surprins votul destul de mare pe care l-au luat PNL și PSD, în special PNL, pentru că toată arhitectura asta în ceea ce privește legislația pe minerit și energie din ultimii ani li se datorează celor 3 partide. Eu credeam că vor fi pedepsiți mult mai grav la vot decât au fost, dar probabil că ponderea în economia județului a ajuns să nu mai fie așa de importantă a zonei energetice, așa că oamenii, probabil, nu se mai simt amenințați. Nu știu dacă e așa, dar, probabil, așa se simt, că există alternative. Și dacă ai judeca după numărul celor care vin zilnic să lase câte o cerere de angajare, n-ai zice, dar altfel nu-mi explic. La fel cum nu mi-am explicat cum gorjenii l-au trimis pe Virgil Popescu în Parlamentul European”, afirmă directorul SE Rovinari.

Minerii au votat AUR la parlamentare.

Minerii și energeticienii au votat în număr mare la alegerile parlamentare din 1 decembrie, Alianța pentru Unirea Românilor. AUR a fost singura formațiune care a prins în programul de guvernare un capitol privind continuarea activității de producere a energiei pe bază de cărbune.

 „Înțeleg că AUR e al doilea partid și scorurile majoritare le are în zonele miniere. Probabil că și-au pus, pentru că există, cel puțin la nivel declarativ, zona lor este cel mai mare interes pentru perpetuarea activității. Citeam niște articole care, la nivel de Uniunea Europeană, se punea problema ca țările din jurul Ucrainei să-și păstreze pentru o perioadă mai lungă partea asta energetică pe cărbune pentru a putea exporta în Ucraina, care este lovită puternic de ruși în sistemul energetic și chiar să nu se plătească certificate de CO2. Înțeleg că este o propunere mai veche a Europei în sensul acesta. Aproape că este o invitație către autoritățile române: “Veniți, proștilor, și prelungiți-vă termenele de conformare.”. Acestea au fost cam ținute la secret, nici așa nu s-au dus. Acum, dacă guvernul va fi PSD-PNL, cu siguranță, nu va face, va merge pe aceeași linie, pentru că probabil că trebuie să-și țină promisiunile către sponsori electorali și majoritatea acestora vor să închidă zona de cărbune, pentru că le convine foarte mult importul de energie. Aștept de la AUR, dacă ajunge la guvernare să se țină de cuvânt. Îl cunosc pe domnul Petrișor Peiu, de exemplu, de mai mult timp, știu opiniile dânsului și știu că sunt ferme în privința sistemului energetic. Dacă dânsul va fi într-o funcție de decizie, așa cum sper că va fi odată, cu siguranță nu va fi uitat nici sistemul energetic, partea asta de cărbune”, a adăugat Laurențiu Ciurel.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button