De Ziua Mondială a Alimentaţiei, specialiştii în au dezbătut dietele viitorului
Astăzi este sărbătorită Ziua Mondială a Alimentației. Peste 150 de țări din întreaga lume își unesc forțele, pentru a sensibiliza populația cu privire la problemele legate de foamete și sărăcie. Programul INOVALIMENT este angajamentul Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în efortul de susținere a cercetării științifice, în vederea transformării sistemului alimentar într-unul durabil și sustenabil.
În ultimii 3 ani, Senatul Științific a organizat, prin acest program, numeroase conferințe și workshop-uri. Specialiştii în alimentaţie au dezbătut dietele viitorului, proteinele alternative din insecte sau valorificarea reziduurilor alimentare.
Lacramioara Frăsineanu, Manager de proiect: Am încercat să adunăm, în acest program, mai mulți specialiști din România și din afara țării, în scopul de a schimba mentalități, în ceea ce privește alimentația viitorului.
Fenomenul de foamete este cauzat, în principal, de schimbările climatice, de crizele economice și conflictele politice, dar, mai ales de risipa alimentară. Tinerii cercetători români au fost deja premiați, în cadrul Programului INOVALIMENT, pentru soluțiile inovatoare de valorificare a reziduurilor alimentare.
Lazăr Nina Nicoleta, cercetător Universitatea Dunărea de Jos: Subprodusul valorificat a fost coaja de vânătă. Compușii din aceasta au fost adăugați în diferite produse precum înghețată, biscuiți, sosuri pentru deserturi și așa mai departe.
Sursa: observatornews.ro