Cum arată femeia care de 33 de ani mănâncă doar fructe
Cu 33 de ani în urmă, o femeie din Australia a decis să recurgă la un regim alimentar neobișnuit: a ales să mănânce doar fructe – fără legume, fără carne, fără carbohidrați, fără lactate.
Pe bună dreptate, oamenii se pot întreba cum poate supraviețui cineva cu o dietă bazată exclusiv pe fructe, dar, potrivit lui Anne Osbourne, este în formă maximă, în ceea ce privește starea de sănătate.
Femeia în vârstă de 58 de ani, care este originară din Marea Britanie, dar locuiește în Australia din 2003, este o adevărată fructariană – adică o persoană care consumă doar fructe pentru a rămâne în viață, conform NEW YORK POST.
Anne Osbourne a declarat că a început să fie interesată de această dietă unică încă din 1990.
„Interesul meu pentru această dietă a început după ce am participat la o discuție într-o cameră mică deasupra unui bar în Marea Britanie”, a declarat ea pentru o publicație australiană, completând:
„Un fructarian din localitate pe nume David Shelley vorbea despre această dietă și, văzându-i energia, forma fizică și vitalitatea, m-a făcut să vreau să o încerc și eu. Am putut vedea că ceea ce făcea David funcționa foarte bine pentru el. Eram însărcinată la acea vreme cu fiul meu cel mare, așa că am făcut o tranziție treptată de la o dietă standard, la o dietă vegană generală și, în cele din urmă, la o dietă bazată pe fructe.
În următorul an, am mâncat treptat mai multe fructe și mai puține alimente vegane gătite, până când am ajuns la o dietă 100% de fructe crude. Acum au trecut 33 de ani și nu am mai revenit la regimul dinainte niciodată.”
Mâncarea dintr-o zi tipică pentru Osbourne constă într-o mare varietate de fructe proaspete care sunt cultivate local în zonă. De obicei ea mănâncă un singur tip de fructe la orele mesei, deoarece spune că acest lucru este mai ușor pentru sistemul ei digestiv.
„De obicei, beau două pahare mari de suc de portocale proaspăt stors după ce mă întorc de la alergarea de dimineață”, a explicat ea.
„Folosesc un storcător manual italian vintage din 1966. Acesta lasă înăuntru cea mai mare parte a fibrelor, dar creează un suc foarte fin.
„Mai târziu în cursul dimineții voi mânca cât de multe fructe de sezon doresc. Chiar acum, mă bucur de lucruri precum afine locale, papaya, pepeni și pepeni verzi.
„Pentru prânz, de obicei mănânc două sau trei avocado. Acest lucru adaugă niveluri bune de macro și micronutrienți în dietă.
„La cină, voi mânca o altă farfurie mare cu orice fruct de care am chef. Chiar acum, papaya sau afinele sunt mâncarea mea preferată pentru cină.”