CulturăNews

Concurs național de poezie, sâmbătă, într-o comună din Gorj

Consiliul Local/Primăria Comunei Țânțăreni, Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj, în parteneriat cu Școala Gimnazială Țânțăreni și Biblioteca Comunală Țânțăreni organizează în data de 15 iunie 2024  la Florești, Țânțăreni, începând cu ora 10:00, ediția a XVI-a a Festivalului Concurs Național de Poezie și Creație Artistico Plastică “Freamăt de Codru” la Muzeul “Mihai Eminescu”.

Iată care este programul: 

Ora 10,00 Muzeul și Parcul ” Mihai Eminescu” –Florești

depuneri de flori;

alocuțiuni evocatoare; 

Gala laureaților concursului literar și artistico-plastic ”Freamăt de codru”;

Ora 10,30 Montaj literar-muzical ”Somnoroase păsărele„ susținut de către preșcolarii grupei mijlocii de la Grădinița Țânțăreni, coordonator prof. înv. preșc. Prodea Elena-Lelia și clasa a IV –a de la Șc.Gim.Florești cu dramatizare ”Luceafărul”și vals ”Pe lângă plopii fără soț”,coordonator  prof.înv.primar Istudora Constantina ;

Ora 11,00 lansări de cărți: 

– Carmen Teodora Făgețeanu, „Eminescu”, autor Petre Ciureanu, volum tradus din limba italiana.

–   ,,Poeta NELA ENE și cartea ei de poeme – CAND AI VENIT PE JOS DIN RAI – fac astăzi o călătorie emoționantă, de profundă și dureroasă trăire, ca să ne dovedească cum Dunărea (poeta venind din sudul cel mai sud – tărâmul Descultilor lui Zaharia Stancu, Marin Preda, Gala Galaction) – poate urca ,,pe jos” din iubire, spre dealurile Jiului nostru, cât să scrie o ,,poveste” de 28 de ani…

– Ana Maria Cristofir își lansează la Țânțăreni volumul de poeme “Degetariță”, apărut la editura Revers din Craiova anul acesta.  Ana Maria este autoarea a patru cărți de poeme, dar a și tradus o carte de literatură memorialistică din română în franceză. 

Concursul de creație lirică «Freamăt de codru» își propune să antreneze elevii și cadrele didactice în activități care să valorifice și să dezvolte potențialul creativ și simțul estetic prin exprimarea emoțiilor și sentimentelor prin poezie. 

Concursul se desfăşoară pe două secţiuni. Secțiunea creaţie literară – poezie se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani. Creația nu trebuie să depășească o pagină A4.

Secţiunea de creaţie artistico-plastică, destinată preșcolarilor și școlarilor până în 14 ani, va cuprinde lucrări inspirate din opera marelui poet Mihai Eminescu. Acestea vor fi realizate în format A4 sau A3, iar tehnica de lucru va fi la alegere (desen, pictură, colaje, aplicaţii cu diferite materiale). Un elev poate participa cu o singură lucrare, în condițiile respectării regulamentului. Desenele vor fi aplicate pe suport din carton pentru a fi expuse pe 15 iunie2024, în cadrul unei expoziții organizate la Muzeul și Parcul „Mihai Eminescu” din satul Florești, comuna Țânțăreni.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button