Ce tip de apă să NU folosești niciodată când prepari cafeaua
O banală greșeală poate strica aroma cafelei. Este vorba despre apă. Deși la prima vedere poate părea ceva neînsemnat, apa poate să schimbe gustul acestei băuturi. Astfel, mai bine eviți să folosești aceste tipuri de apă.
Pe listă avem în primul rând apa de la robinet. Aceasta este una cât se poate de dură, astfel că poate afecta gustul cafelei. De asemenea, apa de la robinet poate să strice inclusiv espressoarele de cafea.
Poți observa un gust mai amar în primă fază. Astfel, băutura nu va fi cea la care te așteptai. Și nici apa care fierbe nu e o alegere atât de bună. Dacă e utilizată odată ce a ajuns la punctul de fierbere, apa conține o cantitate mult prea mare de oxigen dizolvat.
Acest lucru duce la o extracție a componentelor amare din cafea. Care este rezultatul? În primul rând se strică aroma cafelei tale. Gustul nu va fi unul echilibrat, iar cafeaua poate fi ori prea amară, ori prea intensă.
Drept urmare, este recomandat să lași apa să se răcească măcar până la 90 de grade. Ulterior poți adăuga cafeaua, pentru o extracție optimă. Și nici măcar apa din fântâni nu e o alegere atât de bună. Aceasta poate conține anumite impurități care alterează gustul cafelei.
Apa care are un miros puternic, ori cea care conține clor trebuie de asemenea evitată. Astfel, dacă vrem într-adevăr să ne bucurăm de o cafea cu adevărat delicioasă, ar fi bine să ținem cont de aceste sfaturi utile.