Ce se întâmplă după moarte cu toate informațiile pe care oamenii le-au publicat pe Internet?
Profilurile și bazele noastre de date din lumea digitală sunt în continuă expansiune, dar ce se întâmplă cu ele după ce murim?
Companiile de tehnologie nu au oferit încă o soluție satisfăcătoare, sunt de părere cercetătorii din domeniu
Tamara Kneese studiază modul în care oamenii experimentează tehnologia. Ea este cercetător principal la Institutul de Cercetare Data & Society Research Institute, organizație non-profit cu sediul la New York. În noua sa carte, „Death Glitch”,Tamara analizează ce se întâmplă cu„ bunurile noastre digitale” atunci când murim. Acolo, ea susține că firmele de tehnologie trebuie să îmbunătățească modul în care abordează moartea pe platformele pe care le-au dezvoltat, de dragul„ posterității noastre digitale”.
Întrebare fără răspuns: ce se întâmplă cu informațiile din sociale media după ce murim?
„Nu mulți oameni se gândesc la moștenirea lor digitală, dar bunurile noastre digitale se acumulează. Există motive atât pragmatice, cât și sentimentale pentru care cei dragi, după moartea voastră, ar putea să țină la ele. Iar conservarea este importantă și pentru memoria istorică, colectivă. Problema este că nu există un mecanism clar de transmitere a bunurilor digitale de la o generație la alta. Posesiunile noastre digitale se pierd în eter – nu numai pentru că cei dragi nici măcar nu știu ce conturi avem, ci și pentru că platformele tehnologice nu au fost concepute pentru a anticipa sau a se gândi la moarte”, a explicat Tamara, potrivit The Guardian
.