Atelier de gastronomie ciobănească, în acest weekend, acasă la băcița Mărioara Băbu din Novaci
Astăzi, 26 oct. 2024, la Novaci va avea loc un „ATELIER DE GASTRONOMIE CIOBĂNEASCĂ”, a cărui activitate se va desfășura la Punctul Gastronomic Local ” Acasă la Stâna Ștefanu”, sub coordonarea doamnei Băbu Marioara, Tezaur Uman Viu.
Cei care vor învăța tainele bucătăriei ciobanilor novăceni, în cadrul atelierelor demonstrative vor fi câțiva dansatori ai Ansamblului Folcloric „Nedeia” al Casei de Cultură Novaci, vizitatori și înalții oaspeți veniti de la București și din alte județe, precum:
☆Valeria Oana Zaharia, manager Institutul Național al Pstrimoniului;
☆Dr. Corina Mihăescu coordonator Direcție Patrimoniu Imaterial și Cultură Tradițională;
☆Amalia Boari și Pompiliu Ciolacu, reprezentanți ai centrelor județene de conservare și promovare a culturii tradiționale din județele Vâlcea și Gorj.
Activitatea atelierelor practic – demonstrative va continua duminică, 28 oct. 2024 la Stâna Ștefanu, pe Transalpina. Parteneră în desfășurarea atelierelor demonstrative de gastronomie ciobănească va fi Casa de Cultură Novaci.