Aparatele de gheață de la McDonald’s Târgu Jiu nu mai pot fi folosite. Controale ale Protecției Consumatorilor
Premier Restaurants, compania care administrează lanțul de restaurante McDonald’s în România, a reacționat prin intermediul unui comunicat cu privire la anunțul făcut de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor că a depistat în cuburile de gheaţă din restaurantul aflat în Feeria Băneasa enterococi şi bacterii coliforme de peste două ori peste limita considerată sigură pentru sănătatea oamenilor. Enterococii şi bacteriile coliforme sunt uzual găsite în fecale.
Compania susține că, în același timp cu prelevarea probei de către ANPC, la solicitarea sa, a fost prelevată o a doua probă din același lot de gheață, de către un laborator certificat de Ministerul Sănătății pentru monitorizarea calității apei potabile. Societatea susține că rezultatul acestei analize confirmă că gheața produsă în aparatul de gheață al restaurantului este conformă.
Premier precizează că toate echipamentele din restaurantele McDonald’s respectă cele mai înalte standarde de siguranță și igienă, fiind verificate constant prin protocoale riguroase, inclusiv filtrarea apei și igienizarea aparatului de gheață.
În încheiere, compania anunță că a decis oprească temporar utilizarea aparatelor de gheață din restaurantele McDonald’s din țară, inclusiv în cel de la Târgu Jiu, până la obținerea acestor rezultate.