Anunțul ISU Gorj
Urmează o nouă minivacanță prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, cu această ocazie reprezentanții ISU Gorj au transmis o serie de sfaturi în cazul în care vă confruntați cu situații de urgență.
“Dacă nu sunteți deja în vacanță, cu siguranță pentru aceste câteva zile libere v-ați făcut planuri de vacanță, de a vă relaxa sau de a petrece alături de cei dragi!
Nu uitați însă că pericolele sunt la tot pasul, iar o situație de urgență se poate produce oricând.
Fiți preventivi, luați-vă măsuri de precauție în orice situație și urmați, pe cât posibil, sfaturile noastre pentru a nu vă confrunta cu situații de urgență.
Dacă sunteți în vacanță și utilizați o locație de cazare, familiarizați-vă cu traseele de evacuare în cazul producerii unei situații de urgență și identificați, vizual, locurile în care sunt amplasate stingătoarele de incendiu. Utilizarea stingătorului este foarte simplă, iar folosirea lui în faza incipientă evită propagarea incendiului și, bineînțeles, limitează pagubele.
Meteorologii anunță pentru zilele următoare temperaturi caniculare. Evitați expunerea prelungită la soare și hidratați-vă în mod corespunzător corespunzător.
Suntem încă în plin sezon de vară și cu toții căutăm un loc în care să ne răcorim.
Frecventați doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat!
Nu vă scăldați în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci!
Nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii!
Nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare!
Nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitatea apei, nici măcar în piscinele special amenajate pentru cei mici!
Poate preferați natura și un grătar alături de cei dragi!
Mare atenție la utilizarea focului deschis! Din cauza utilizării necorespunzătoare a focului deschis, numărul incendiilor de vegetație uscată și fond forestier produse teritoriul județului Go, în acest an, a depășit 700.
Nu lăsăm niciodată focul nesupravegheat și, obligatoriu, avem la îndemână mijloace de stingere a incendiului (un stingător sau, mai simplu, recipiente cu apă)!
După terminarea grătarului stingem complet jarul și acoperim cenușa cu pământ!
Informații foarte utile despre reguli și măsuri de comportare în diferite situații de urgență găsiți cu ușurință accesând platforma națională https://fiipregatit.ro/.
Pe perioada acestei minivacanțe, zilnic, aproximativ 120 de pompieri militari din cadrul ISU Gorj, specializați pentru intervenția în toate tipurile de risc, sunt la datorie și sunt pregătiți să intervină, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea situațiilor de urgență.
Noi sperăm că situațiile de urgență vor sta departe de dumneavoastră, însă, dacă vă confruntați cu o situație de urgență, sau sunteți martorii unei situații de urgență, apelați cu încredere numărul unic pentru apeluri de urgență 112!
Vă dorim o minivacanță în siguranță și liniștită alături de cei dragi”, a transmis Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.