ANPC amână măsura prin care restaurantele trebuie să specifice în meniuri toate ingredientele preparatelor
După ce a propus ca meniurile restaurantelor să conțină toate ingredientele fiecărui preparat, protecția consumatorului amână măsura pentru primăvara anului viitor. Patronii de restaurante s-au arătat nemulțumiți de idee.
Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor a decis să amâne pentru 15 martie 2023 propunerea prin care restaurantele să fie obligate să detalieze în meniuri ingredientele fiecărui preparat pus în vânzare.
ANPC spune că afacerile din domeniul HORECA vor avea astfel timp să pregătească implementarea ordinului.
Concret, operatorii din domeniu vor trebui să includă ingredientele produselor și valorile nutriționale, astfel încât consumatorul să fie mai informat cu privire la alimentele pe care le consumă.
Patronatele au criticat măsura. Aceștia spun că decizia va duce la costuri suplimentare, iar meniurile vor fi stufoase.
Sursa: europafm.ro