News

Angajări SRI: Ce locuri de muncă sunt disponibile și ce pregătire este necesară

Serviciul Român de Informații (cunoscut cel mai adesea după acronimul SRI) face angajări și caută specialiști pentru a-și acoperi nevoia de personal din mai multe domenii de activitate. Autoritatea de stat a scos la concurs patru posturi la care românii pot aplica.

În această perioadă, instituția are scoase la concurs mai multe locuri de muncă vacante.

1. Ofițer specialist psiholog

SRI caută un psiholog specializat care urmează să se implice în evaluarea psihologică a personalului şi a candidaţilor selecţionaţi pentru încadrarea în SRI. Tot acesta se va ocupa și de diagnoza şi intervenţie organizaţională, asistenţa şi pregătirea psihologică a personalului, precum și de suportul specializat dedicat angajaților.

2. Specialist lingvist

Specialiștii de pe partea de lingvistică din cadrul SRI se ocupă cu activităţi de analiză a unor evenimente, culturi şi tradiţii sau cu activităţi de traducere a unor materiale (audio, video, scrise) dintr-o limbă străină în limba română. Acolo unde este cazul, acești specialiști pot oferi și suport lingvistic colegilor din alte structuri.

Românii interesați să aplice la acest loc de muncă trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Român de Informații și să promoveze toate etapele specifice de selecție pentru a urma studiile postuniversitare de formare și dezvoltare continuă organizate de către Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

3. Luptător antiterorist

Luptător antiterorist este angajatul care face parte din Brigada antiteroristă din cadrul SRI. Acesta are rolul de proteja țara de amenințările teroriste, motiv pentru care pregătirea sa este una constantă (aici fiind necesară și dorința constantă de autoperfecționare).

Jobul necesită „excelente abilităţi de natură acţională”, dar şi „un efort psihologic intens” și „un control comportamental” după cum se menționează în anunțul publicat de SRI. De asemenea, persoana care va ocupa acest rol va trebuie să dețină bune abilități de comunicare, să aibă spirit de echipă, un control de atitudine și comportament adaptate situațiilor critice, precum și o capacitate de mobilizare şi adaptare rapidă la diverse situaţii ce pot apărea.

4. Specialist în protecție corespondență clasificată și specialist în protecție obiective

Un specialist care lucrează în protecție clasificată va fi responsabil de organizarea, colectarea, transportul, distribuirea și protecția corespondenței ce conține informații secrete de stat, secrete de serviciu, precum și a corespondenței oficiale dintre autorități și instituții publice, dar și dintre alte entități.

Cei interesați de aceste posturi pot trimite CV-ul și scrisoare de intenție la adresa hr.bat@sri.ro.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button