News

Atenție la alimentele consumate în perioada de post

 

Din 15 noiembrie, a început Postul Crăciunului. Pe parcursul acestei perioade, consumatorii vor căuta alternative pentru a înlocui produsele consumate în mod uzual cu unele de post.

Cu această ocazie, InfoCons a realizat un studiu pe produsele tip burger/ gyros vegetal, comercializate în restaurantele de tip fast food. Au fost analizate informațiile nutritionale ce se regăsesc pe platformele online ale unor restaurante, potrivit sursei citate. Acestea sunt: Burger King, Friday, Hesburger, Uncle John, Spartan și KFC.

InfoCons a constatat că produsele au în compoziție până la 20 de aditivi alimentari (E-uri).

  • 16,66 % din produse au în compoziție 20 E-uri (aditivi alimentari)
  • 16,66 % din produse au în compoziție 13 E-uri
  • 16,66 % din produse au în compoziție 12 E-uri
  • 16,66 % din produse au în compoziție 8 E-uri
  • 33,33 % din produse au în compoziție 7 E-uri.

Aditivi alimentari în produse de post tip fast-food:

  • 83.66% dintre produse au în componență E415: gumă xantan
  • 66.67% dintre produse au în componență E472e: esteri mono- şi diacetiltartici ai mono- şi digliceridelor cu acizi graşi
  • 66.67% dintre produse au în componență E1422: amidon modificat
  • 66.67% dintre produse au în componență E202: sorbat de potasiu
  • 66.67% dintre produse au în componență E300: acid ascorbic.

Pentru 66,66% dintre produsele studiate, este menționat la secțiunea de alergeni că acestea conțin sau pot conține lapte ori produse derivate din lapte.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button