EvenimentNews

Un „loverboy” din Gorj, reținut după ce a exploatat sexual o tânără în UK. Vezi ce sumă colosală a obținut de pe urma tinerei

retinut

Un bărbat de 30 de ani din Gorj a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de exploatarea sexuală a unei femei în Marea Britanie și spălare de bani. Prin metoda „loverboy”, acesta ar fi obținut un milion de euro, bani investiți în imobile pe numele familiei.

„În urma perchezițiilor efectuate ieri, 16 octombrie, de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și spălare a banilor, a fost reținut, de procurorul de caz, un bărbat, de 30 de ani, pentru 24 de ore.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

De asemenea, în urma exploatării sexuale, ar fi fost obținut aproximativ un milion de euro.

Cel în cauză va fi prezentat astăzi, 17 octombrie, instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim că, investigațiile desfășurate au relevat faptul că, în perioada 2015 – martie 2023, o persoană, de 30 de ani, ar fi recrutat, prin metoda „loverboy”, o persoană vătămată majoră, pe care ar fi exploatat-o sexual, determinând-o să continue practicarea prostituției pe teritoriul Marii Britanii, în orașele Gloucester și Bristol.

Banii obținuți de victimă ar fi fost însușiți de către persoana cercetată, care, în perioada 2021-2023, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi disimulat adevărata natură a provenienței banilor, achiziționând și construind imobile pe numele membrilor familiei.

Bunurile ar fi fost înstrăinate, ulterior, prin persoane interpuse.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj, precum și al comisarilor din cadrul Gărzii de Mediu Gorj”, a transmis purtătorul de cuvân al IPJ Gorj.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button