News

Doliu uriaș în sportul românesc: O legendă a rugbyului s-a stins din viață

Lumea sportului din România este în doliu după pierderea uneia dintre marile sale figuri. Ionel Negreci, fost internațional și jucător de renume în rugbyul românesc, a încetat din viață la vârsta de 53 de ani, conform unui anunț oficial făcut de Federația Română de Rugby.

Născut în comuna Cumpăna, județul Constanța, Negreci a început să practice rugbyul la o vârstă fragedă, la Școala Sportivă 2 Constanța, sub îndrumarea antrenorului Dumitru Bucur. Cariera sa impresionantă l-a purtat prin echipe de renume precum CFR Constanța și Farul Constanța, cu care a evoluat inclusiv în Challenge Cup. De-a lungul anilor, a reprezentat cu mândrie România, jucând pe postul de taloner.

Un moment de referință al carierei sale a fost participarea la Cupa Mondială de Rugby din 1995, organizată în Africa de Sud. A fost titular în toate cele trei partide disputate de România, împotriva unor echipe puternice precum Canada, Africa de Sud și Australia. În același an, a participat și la Cupa Țărilor Latine din Argentina, consolidându-și statutul de jucător de elită. De asemenea, în 1997, a reprezentat România la Campionatul Mondial de Rugby 7 din Hong Kong, evoluând în meciuri împotriva echipelor Australiei, Scoției, Franței și SUA.

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, și-a exprimat regretul profund cu privire la trecerea în neființă a lui Ionel Negreci:

„Această veste ne-a șocat. Rugbyul românesc își pierde tot mai des jucătorii care au fost parte din generații emblematice. Ionel Negreci nu era doar un jucător de excepție, ci și un om deosebit, mereu atent la cei din jur, în special la noii veniți în echipă. Ne-a învățat multe, iar amintirea sa va rămâne veșnic în inimile noastre.”

 

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button