News

Ce pedeapsă a primit proprietarul român care a terorizat un chiriaș străin

Un cetățean iordanian a primit zeci de amenințări cu moartea din partea unui român, care i-a închiriat un apartament în Cluj-Napoca. După ce chiriașul a plecat, proprietarul a insistat că-i datorează încă 2.000 de euro, motiv pentru care i-a trimis mesaje amenințătoare timp de două luni.

Un iordanian care a închiriat un apartament de la un român a fost victima unui șantaj cu amenințări înfiorătoarea cu moartea, totul pentru o sumă pe care ar fi datorat-o în valoare de 2.000 de euro, aproximativ 9.000 de lei.

„A ajuns la urechile mele un zvon că ai rămas dator cu mulţi bani cuiva (știi bine cui) în urma unor treburi pe care le-ai făcut. Îți sugerez să iei în serios și să achiţi imediat că altfel sodă caustică îți torn pe gură, domn doctor”, i-a scris proprietarul fostului chiriaș, într-unul mesajele trimise de pe numere diferite, publicate de stiridecluj.ro.

Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat luni, 14 octombrie, cu privire la mesajele de amenințare pe care le-a primit cetățeanul străin în perioada 27 ianuarie – 6 aprilie 2023. Românul a fost condamnat pentru șantaj și a fost obligat să plătească daune morale.

Proprietarul care și-a amenințat fostul chiriaș i-a cerut daune de 5.000 de euro după ce un calorifer din apartament s-a spart.

Românul trebuie să îi plătească acum victimei suma de 10.000 de lei ca daune morale, însă nu va face o zi de închisoare pentru amenințările cu moartea. Magistrații clujeni au decis că o pedeapsă cu suspendare de un an și 9 luni este suficientă.

O parte din mesajele de amenințare primite de fostul chiriaș:

„Arabule, tu te crezi deștept, dar să știi că sunt suficient de mari saci negri în care să încapi și tu… Tu decizi”

„Pregătește 2000 de euro. Dacă nu răspunzi pozitiv, mă ocup de tine”

„Îţi mai dau o şansă arab borât, nu o rata, Plăteşti cash la curier când primeşti coletul. Dacă nu rezolvi, domnule doctor, rezolv eu!”

„Singura ta șansă e să plătești, nimic altceva nu te poate ajuta. Somn ușor! Mâine e zi mare…”

„Înțeleg că refuzi să cooperezi și în acest moment. Oferta a expirat. Ține-te bine, domnule doctor. Noc, noc”

„Nu ai plătit suporți consecințele, nu te poate ajuta Noc, noc”

„Eliberarea sufletească vine cu cost… citește coranul și mergi înainte…dacă le las”

„Datoria trebuie plătită, motivul îl cunoști. Dacă nu, o să plăteşti chirurgical. Alegerea este de partea ta. Dacă nu confirmi cumpărarea produsului în 3 zile, înseamnă că răspunsul e negativ și îți asumi consecințele”

 

 

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button