Topul subiectelor pe care părinții nu vor să le discute niciodată cu copiii lor
Actuala generație a părinților cu copii cu vârsta între 12-17 ani din România este mai deschisă să discute despre bani și aspecte financiare decât au fost părinții lor. Această situație poate fi explicată prin faptul că mai mult de jumătate dintre actualii părinți (56%) au auzit cel mai des în copilărie ”nu avem bani”, iar 22% nu au auzit nimic despre bani pentru că părinții lor au evitat acest subiect, arată un studiu publicat marți de BCR și Cult Market Research, în contextul începerii școlii.
Investițiile constituie un subiect dificil pentru părinți, 42% și-ar dori să discute în viitor despre acest aspect cu copiii lor, dar încă nu știu când o vor face, iar 11% nu vor să abordeze acest subiect niciodată.
Topul subiectelor de discuție pe care părinții din România nu vor să le abordeze niciodată cu copiii lor (indiferent de vârsta acestora) este format din discuții despre datoriile/creditele familiei (19%), cardurile de credit (12%), despre câți bani câștigă (11%) și despre investiții (11%).
Principalele 5 motive de ceartă dintre părinți și adolescenți constau în petrecerea unui timp prea îndelungat pe telefon (65%), lipsa lecturii (44%), întârzierile acasă (31%) și cercul de prieteni al copilului (21%). Discuțiile în contradictoriu despre bani sunt un subiect care generează tensiune doar în cazul a 10% dintre familii.
Mai mult de jumătate (64%) dintre persoanele care au un venit familiar lunar sub 5000 de lei consideră că banii le ajung pentru un trai decent, iar 8% consideră că acești bani le ajung pentru tot ceea ce le este necesar fără să se restrângă. Doar 59% (cu 5% mai puțin) dintre cei care au venitul mediu lunar al familiei peste 8000 de lei consideră că acești bani le ajung pentru un trai decent.
sursa: hotnews.ro