News

Impozitarea bacşişului se întoarce în forţă de la 1 ianuarie. De ce sunt bucuroşi de veste angajaţii din HORECA

De anul viitor, nota de plată de la restaurante ar putea să includă bacşişul. Scopul este dublu: să crească încasările la buget, prin impozitarea atenţiilor cu 10 procente şi să trimită tips-urile direct în buzunarul chelnerului. Astăzi, legea a mai făcut un pas spre adoptare.

Sub toate produsele consumate, pe nota de plată şi bonul fiscal, va exista şi o secţiune separată pentru bacşiş. Evident, va purta o altă denumire, cel mai probabil de „taxă pentru servicii”, ce va trebui să fie cuprinsă între 0% şi 15% din valoarea consumaţiei.

Conform legii, prin bacșiș se înțelege „orice sumă oferită în mod voluntar de client, în plus față de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate”. Fiecare leu va fi impozitat, dar angajaţii din restaurante văd partea plină a paharului.

În plus, pentru că tot mai mulţi clienţi plătesc cu cardul la restaurant, barmanii şi chelnerii se tem că rămân fără mare parte din venituri dacă nu se aplică legea bacşişului trecut pe notă.

Dacă parlamentarii o aprobă repede, iar Klaus Iohanis nu are obiecţii, legea bacşişului pe nota de plată ar putea fi aplicată la începutul anului viitor.

Sursa: observatornews.ro

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button